Declaracions Ambientals de Producte

Les Declaracions Ambientals de Producte (DAP o EPD en anglès) són ecoetiquetes tipus III.

Proporcionen informació ambiental quantificada comparable i verificada d’un producte basats en l’anàlisi del cicle de vida (ACV), que segueix la norma ISO 14040.

La informació s’estructura en diverses categories d’impacte (escalfament global, esgotament de la capa d’ozó, entre d’altres), juntament amb indicadors d’ús d’energia, aigua i generació de residus durant les etapes del cicle de vida estudiades. Per a això, aquestes declaracions es basen en un ACV.

Les DAP aporten dades objectives, sense establir criteris de preferència ni requisits mínims, verificades per part de tercers.

Actualment existeixen diversos programes de verificació DAP, a nivell internacional i nacional, com l’International EPD System, un dels que tenen més categories de producte incloses, el Institut Bauen und Umwelt e.V. (IBU), a nivell alemany, el Sistema DAPcons, desenvolupat pel Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona, específic per productes de la construcció o el sistema “AENOR GlobalEPD’, un programa de verificació de DAP desenvolupat per AENOR.

A nivell francès hi ha el programa FDES de AFNOR, que a més de fer una declaració ambiental també inclou informació relativa a l’efecte sobre la salut humana del producte.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s